Buzzer Enerji Yan Etkileri Nelerdir?

Buzzer enerji ilaçlarının kullanım alanları arasında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı bulunan çocukların tedavisi, yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, depresyon, anksiyete, gerilim tipi baş ağrısı ve migren gibi psikiyatrik rahatsızlıklar yer alır. Bu ilaçlar santral sinir sistemine etki eder. ADHD tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında yer alan buzzer enerji yan etkileri arasında baş ağrısı, karın ağrısı, bulantı, kusma, iştahsızlık, kilo kaybı, kalp atışlarının hızlanması, uykusuzluk, anksiyete, sinirlilik, huzursuzluk ve ağız kuruluğu bulunur.

Buzzer Nedir?

Buzzer enerji adı verilen ilaçların etken maddesi metilfenidattır. Beyin ve merkezi sinir sistemine etki eden metilfenidat çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısının tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, depresyon, anksiyete, gerilim tipi baş ağrısı ve migren gibi psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde de tercih edilen bir ilaçtır.

Metilfenidat santral sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi olan bir ilaçtır. Genellikle çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun tedavisinde kullanılır ancak ergenlerde de kullanılabilmektedir. Bu ilaç 1944 yılından beri kullanılır. Metilfenidat sınıfında yer alan diğer ilaçlar arasında ritalin ve concerta bulunur. Bu ilaçlar da metilfenidat içerir. Metilfenidatın etkinliği genellikle 30 dakika içinde başlar ve 3-8 saat boyunca devam eder.

Buzzer Nasıl Kullanılır?

Buzzer enerji yan etkileri konusunda daha fazla bilgi sahibi olabilmek için öncelikle kullanımına dair bilgilerin bilinmesi önemlidir. Buzzer enerji, tablet veya kapsül formunda ağız yoluyla kullanılır. Doktorun önerdiği şekilde alınması gerekir. Genellikle günde 2 veya 3 kez, yemeklerden önce alınması tavsiye edilir. Tablet veya kapsül bütün olarak su ile yutulmalıdır. İlaç mutlaka doktorun önerdiği dozda kullanılmalıdır. Doz artırımı sadece doktor tarafından yapılmalıdır.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı konan çocuklarda tedaviye düşük bir doz ile başlanır. Genellikle başlangıç dozu günde 5 mg’dır ve bu doz daha sonra günde 10 mg’a kadar artırılabilir. Tedaviye genellikle daha büyük çocuklarda başlanır. 6 yaşından küçük çocuklarda bu ilacın güvenliliği kanıtlanmamıştır.

İlaç kullanılmadan önce doktor veya eczacı ile bilgi alışverişi yapılması önemlidir. Buzzer enerji kullanan kişilerde düzenli aralıklarla doktor kontrolleri gerekmektedir.

Buzzer Enerji Yan Etkileri Nelerdir?

Buzzer enerji kullanımıyla ortaya çıkabilecek yan etkiler arasında baş ağrısı, karın ağrısı, bulantı, kusma, iştahsızlık, kilo kaybı, kalp atışlarının hızlanması (taşikardi), tansiyonun yükselmesi, uykusuzluk, anksiyete, sinirlilik, huzursuzluk ve ağız kuruluğu bulunur.

Buzzer Enerji Baş Ağrısı Yapar mı?

Baş ağrısı buzzer enerji yan etkileri arasında yer alır. Ancak her bireyde baş ağrısına neden olmaz.

Buzzer Enerji Bulantı Yapar mı?

Bulantı hissi buzzer enerji kullanan bazı kişilerde görülebilmektedir.

Buzzer Enerji Uyku Yapar mı?

Uyku hali buzzer enerji kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen bir yan etkidir.

Buzzer Enerji İştahsızlık Yapar mı?

Buzzer enerji kullanan bazı kişilerde iştahsızlık görülebilir.

Buzzer Enerji Ağız Kuruluğu Yapar mı?

Ağız kuruluğu buzzer enerji yan etkileri arasında yer alır.

Buzzer Enerji Düşük Tansiyon Yapar mı?

Genel olarak buzzer enerji kullanan kişilerde tansiyonun yükselmesi görülse de bazı kişilerde bu durumun zıttı olarak tansiyon düşüklüğü de meydana gelebilir.

Buzzer Enerji Kilo Yapar mı?

İştahsızlık buzzer enerji kullanımının sık görülen yan etkilerinden biridir. İştahın azalması ise kişinin yeterince besin tüketmemesi ve dolayısıyla kilo kaybetmesi ile sonuçlanabilir. Bu durum daha çok çocuklarda görülebilmektedir.

Buzzer Enerji Sinirlilik Yapar mı?

Sinirlilik buzzer enerji kullanan bazı kişilerde görülen bir yan etkidir.

Dikkat Eksikliği Tedavisinde Buzzer Kullanımı

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı konan çocuklarda buzzer enerji gibi metilfenidat içeren ilaçlar kullanılır. Genel olarak buzzer enerji çocuklarda dikkat eksikliği tedavisinde kullanılan bir ilaçtır ancak ergenlerde de kullanılabilmektedir. Metilfenidat içeren diğer ilaçlar arasında ritalin ve concerta bulunur.

Scroll to Top