Kedi Dilli Tatlısı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Kedi Dilli Tatlısı Nasıl Yapılır? Kedi Dilli Tatlısı’nın Malzemeleri Nelerdir? Kedi Dilli Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Kedi Dilli Tatlısı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kedi Dilli Tatlısı Kaç Kişilik’tir? Kedi Dilli Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Kedi Dilli Muhallebi Tarifinin Malzemeleri
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- kedi dili bisküvisi
- pudra şekeri
Kedi Dilli Muhallebi Tarifinin Püf Noktaları
- Çok kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Kedi dilleri muhallebiyi çekmesin diye ılık olunca buzdolabına kaldırın.
Kedi Dilli Muhallebi Tarifinin Hazırlanışı
- Sütü, nişastayı, pirinç ununu ve toz şekeri bir tencereye alın.
- Yumurtanın sarısını ilave edin.
- Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra vanilini ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- 5 dakika soğumasını bekleyin.
- Kedi dilleri bisküvilerini kahveli suda ıslatın.
- Bir kat bisküvi dizip, muhalebiyi dökün.
- Diğer katı bisküvileri dizip, kalan muhalebiyi üzerine dökün.
- Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Pudra şekerini üzerine serpip, dilimleyerek servis yapın.
Kedi Dilli Tatlısı Kaç Kişilik?
Kedi Dilli Tatlısı, 6 kişilik bir tatlıdır.
Kedi Dilli Tatlısı Ne Zaman Servis Edilir?
Kedi Dilli Tatlısı, özel günlerde, davetlerde veya günlük tatlı ihtiyacını karşılamak için herhangi bir zamanda servis edilebilir.
Kedi Dilli Tatlısının Saklanması Nasıl Yapılmalıdır?
Kedi Dilli Tatlısı buzdolabında saklanmalıdır. Daha uzun süre dayanması için hava almayan bir kapta veya streç filmle sarılı şekilde saklanması önerilir. Bu şekilde tatlının lezzeti ve kıvamı daha uzun süre korunabilir.