Tatlı krizlerine karşı en pratik ve en lezzetli alternatiflerden biri olan Kedi Dilli Tiramisu Tarifi, mutfaktaki yerini alıyor. İtalyan mutfaşından sofralarımıza konuk olan tiramisu tarifi, kedi dilleri bisküvileri ve kahve aromalı muhallebisiyle damakları şenlendiriyor. Pratik bir şekilde hazırlanan kedi dilli tiramisu tarifi, uzun süre buzdolabında beklemeye ihtiyaç duymadan kısa sürede servis edilebiliyor. Peki, en pratik kedili tiramisu tarifi nasıl yapılır?
Kedi dilli tiramisu tarifi için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kedi dili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- 3 su bardağı kahve
Kedi dilli tiramisu yapılışı:
- Kedi dilli tiramisu için önce pandispanya kekini hazırlayalım. Kek için yumurta ve toz şekeri köpük halini alana kadar çırpın.
- Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Üzerine un, nişasta, kabartma tozu ve vanilini eleyin.
- Kedi dili tiramisunun kekini hazırlamak için malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın.
- Pandispanya keki için yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir kalıbın içine harcı dökün.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kek altın rengi alana kadar pişirin.
- Pişen keki soğumaya bırakın.
- Kedi dili tiramisu için krema hazırlamaya geçelim. Krema için bir tencereye süt, nişasta, un, toz şeker ve yumurtayı alın.
- Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Pişen kremayı bir kaba alın ve üzerini streç filmle kaplayıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi arka paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Soğuyan kremanın içine krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Kedi dilleri bisküvilerini kahveye batırıp servis tabağınıza dizin.
- Üzerine kremanın yarısını dökün.
- Kedi dili bisküvilerini kahveye batırıp diğer tarafınıza dizin ve kremanın diğer yarısını üzerine dökün.
- Tatlıyı buzdolabına kaldırın ve birkaç saat dinlendirin.
- Dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!