Alora tablet, adet düzenleme, adet öncesi sendromu, ve menopoz dönemine bağlı sorunlar için kullanılan bir ilaçtır. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılmaması önerilir. Tabletin etkin maddesi estradiol olup bu madde östrojen hormonunun vücuda dışarıdan takviyesidir. Östrojen hormonu vücutta kadınsı özelliklerin oluşması ve korunmasında önemli rol oynamaktadır. Alora tablet kullanımı, hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli olunması gereken bir ilaçtır.
Alora Tablet Nedir?
Alora tablet, adet düzensizliği, menopozun neden olduğu sıcak basması, vajinal kuruluk, uykusuzluk gibi şikayetler için kullanılan bir ilaçtır. Estradiol adlı kadınlık hormonu için kullanılan bir ilaçtır. Adet öncesi sendromu ve menopoz dönemine bağlı sorunlar için de kullanılmaktadır. Tabletin etkin maddesi estradiol olup bu madde östrojen hormonunun vücuda dışarıdan takviyesidir.
Alora Tablet Ne İçin Kullanılır?
Alora tablet, menopoz döneminde görülen sıcak basması, vajinal kuruluk, uykusuzluk, adet düzensizliği ve adet öncesi sendromu (APS) semptomlarının tedavisinde kullanılır. Alora tabletin etkin maddesi estradiol olup bu madde östrojen hormonunun vücuda dışarıdan takviyesidir. Östrojen hormonu vücutta kadınsı özelliklerin oluşması ve korunmasında önemli rol oynamaktadır.
Alora Tablet Ne Kadar Kullanılmalı?
Alora tablet kullanımı doktor tavsiyesi ile olmalıdır. Genellikle günde 1 defa bir adet içilmesi önerilir. Fakat bu kullanım şekli hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Alora tablet günde bir kez ağız yoluyla alınır. Kullanım sırasında bol sıvı tüketimi önemlidir.
Alora tablet kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve talimatlarına uyun. Doktorunuz ilacın ne kadar süreyle kullanılması gerektiğini size söyleyecektir. Eğer doktorunuzun verdiğinden daha fazla veya daha az kullanırsanız istenmeyen yan etkilere neden olabilir.
Alora Tablet Yan Etkileri Nelerdir?
Alora tabletin yan etkileri arasında baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, göğüslerde hassasiyet veya ağrı, yorgunluk, depresyon, ruh hali değişiklikleri ve endişe yer alır. Alora tablet kullanımı sırasında göğüs ağrısı yaşıyorsanız derhal doktorunuza başvurmalısınız.
Bu yan etkiler çoğu hasta tarafından tolere edilebilir düzeydedir ancak bazı kişilerde daha şiddetli yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle Alora tablet kullanırken yan etkiler konusunda dikkatli olmalısınız.
İlacın yaygın görülen yan etkileri şunlardır:
- Baş ağrısı
- Mide bulantısı
- Kusma
- Ateş
- Karın ağrısı
- Göğüslerde hassasiyet veya ağrı
- Yorgunluk
- Depresyon
- Ruh hali değişiklikleri
- Endişe
Bunların yanı sıra alora tabletin çok seyrek görülen yan etkileri de vardır:
- Ciltte sararma (sarılık)
- Ciltte döküntü veya kaşıntı
- Ateşsiz öksürük
- Ani nefes darlığı veya hırıltı
- Bacaklarda şişlik veya kramplar
- Göğüs ağrısı
- Kafa karışıklığı
- Bilinç kaybı
Alora Tablet Kullanımında Sıklığı Olanlar
- Ateş basmaları (sıcak basmaları)
- Kilo artışı (yağ tutumu)
- Baş ağrıları (migrain de dahil)
- Mide bulantısı ve kusma
- Karın ağrısı
- Bacaklarda ve ayaklarda şişlik (ödem)
- Cilt döküntüsü
Alora Tablet Kullanımında Sıklığı Olmayanlar
- Göğüslerde hassasiyet veya ağrı
- Seyrek olarak meydana gelen yan etkiler
Alora Tablet Kullananlar Neye Dikkat Etmelidir?
Eğer Alora tableti kullanıyorsanız, aşağıdaki durumlara dikkat etmelisiniz:
- Eğer göğüs ağrısı yaşıyorsanız derhal doktorunuza başvurmalısınız.
- Hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız doktorunuza haber vermelisiniz. Alora tableti hamilelikte kullanmayınız.
- Eğer emziriyorsanız doktorunuza haber vermelisiniz. Emzirme döneminde Alora tableti kullanılmamalıdır.
Alora Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken En Önemli Şeyler
Eğer hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız doktorunuza haber vermelisiniz. Alora tableti hamilelikte kullanmayınız. Eğer emziriyorsanız doktorunuza haber vermelisiniz. Emzirme döneminde Alora tableti kullanılmamalıdır.