Kemik erimesi yani osteoporoz, kemiklerin zayıflayıp kırılgan hale gelmesidir. Vücutta çeşitli nedenlere bağlı olarak kalsiyum ve D vitamini eksikliği oluşmasıyla osteoporoz hastalığı meydana gelir. Osteoporozda kemikler çok daha kırılgan ve zayıf bir hale gelir. Osteoporoz tedavisinde de çeşitli iğneler kullanılır. Bu iğnelerin yan etkileri de merak ediliyor. Peki, osteoporoz iğnesi nedir, yan etkileri nelerdir? İşte osteoporoz iğnesi yan etkileri
Osteoporoz iğnesi nedir?
Osteoporoz iğnesi, osteoporoz tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Osteoporoz tedavisinde kullanılan çeşitli ilaçlar vardır. Bu ilaçlar ağız yoluyla alınır ya da iğne şeklinde uygulanır. Osteoporoz iğneleri genellikle 6 ayda bir ya da yılda bir kez uygulanır. Osteoporozun ilerlemesini durdurabilmek için osteoporoz iğneleri kullanılır.
Osteoporoz iğnesinin yan etkileri nelerdir?
Osteoporoz iğnesinin yan etkileri, hastalar tarafından merak ediliyor. Osteoporozun tedavisinde kullanılan ilaçların çeşitli yan etkileri olabilir. Osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçlar vücuttaki kalsiyum ve D vitamini seviyesini yükseltir. Bu ilaçların yan etkileri de sıklıkla araştırılıyor.
Osteoporoz iğnesinin yan etkileri, hastalar tarafından merak ediliyor. Osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçların çeşitli yan etkileri olabilir. Osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçlar vücuttaki kalsiyum ve D vitamini seviyesini yükseltir. Bu ilaçların yan etkileri de sıklıkla araştırılıyor.
Osteoporoz iğnesinin zararları nelerdir?
Osteoporoz iğnesinin zararları, hastalar tarafından araştırılıyor. Osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri olabilir. Bu ilaçlar vücuttaki kalsiyum ve D vitamini seviyesini yükseltir. Vücutta kalsiyum ve D vitamini seviyesinin yükselmesiyle birlikte kemik erimesinin durması sağlanır.
Osteoporoz iğnesi sonrası yan etkiler nasıl geçer?
Osteoporoz iğnesi sonrası yan etkiler, genellikle birkaç gün içinde geçer. Ancak bazı yan etkiler uzun süre devam edebilir. Bu nedenle, osteoporoz tedavisi sırasında doktorunuzun önerilerine uymalısınız ve herhangi bir yan etki ya da sorunla karşılaştığınızda hemen doktorunuza başvurmalısınız.
Osteoporoz iğnesi kimlere yapılmaz?
Osteoporoz iğnesi kimlere yapılmaz, hastalar tarafından sıkça araştırılıyor. Osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçlar, genellikle osteoporoza bağlı kalça kırığı geçirmiş olanlara, ileri derece böbrek yetmezliği bulunanlara, yüksek ateşli enfeksiyon, aktif kanser ya da kan pıhtılaşması olanlara uygulanmaz.
Ayrıca osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçlar hamile kadınlara, emziren annelere, kalsiyum emilimini engelleyen mide barsak sistemi bozukluğu olanlara, vitamin D yetersizliği olanlara, kalsiyum yetersizliği olanlara da önerilmez.