Kedileri tehlikeli olabilecek ve bulaşıcı hastalıklardan korumanın en iyi yolu aşılardır. Aşılar kedilerin bağışıklık sistemini güçlendirerek onları çeşitli virüs ve bakterilere karşı korur. Kedilerin yaşamını tehdit edebilecek birçok hastalık mevcut olduğundan bu hastalıklara yönelik aşılamaların yapılması oldukça önemlidir. Kedi aşı fiyatları ise veteriner kliniklerine ve şehirler arasındaki farklılıklara bağlı olarak değişiklik gösterir.
Kedilerin sahip olduğu bağışıklık sistemi zamanla zayıflar. Bu nedenle kedileri düzenli olarak aşılamaya götürerek bağışıklık sistemlerini güçlendiren aşılara ulaşmaları sağlanmalıdır. Aşılama süreci özellikle yavru kedilerde daha yoğundur. Yavru kediler dünyaya geldikten sonra anne sütü ile beslenirken kolostrum adı verilen ilk süt sayesinde birçok hastalığa doğal yoldan bağışıklık kazanırlar. Ancak bu bağışıklık zamanla yok olacağından kedileri çeşitli hastalıklara karşı korumanın en iyi yolu aşılamadır.
Kedi aşı fiyatları 2021 içerisinde gerçekleşen döviz kur artışı ve enflasyon nedeniyle zamlanmıştır. Aşı fiyatları veteriner kliniklerinin bulunduğu illere göre de farklılık gösterir. Ayrıca aşı yapılacak kedinin yaşına, cinsine ve sağlık durumuna göre de fiyatlar değişebilir.
Kedi Aşı Fiyatları 2021
İstanbul Kedi Aşı Fiyatları 2021
Yerli Döviz kur artışı nedeniyle 2021 yılına ait kedi aşı fiyat listesini paylaşıyoruz.
Kedi Karma Aşı Fiyatı 2021
İstanbul’da kedi karma aşı fiyatı 2021’de yaklaşık 350-400 TL civarındadır.
Kedi Lösemi Aşı Fiyatı 2021
İstanbul’da kedi lösemi aşı fiyatı 2021’de yaklaşık 350-400 TL civarındadır.
Kedi Tüy Dönmesi Aşı Fiyatı 2021
İstanbul’da kedi tüy dönmesi (kedi dermati) aşı fiyatı 2021’de yaklaşık 350-400 TL civarındadır.
Kedi Verem Aşısı Fiyatı 2021
İstanbul’da kedi verem aşısı fiyatı 2021’de yaklaşık 350-400 TL civarındadır.
Aşılama Takvimi
- Kedi karma aşı (panleukopeni, kedi üst solunum yolu, kedi herpes virüsü, kedi rhinotracheitis ve kedi calicivirus) ilk doz: 8-9 haftalıkken verilir. İkinci dozu: 12-13 haftalıkken verilir.
- Kedi lösemi aşı ilk doz: 8-9 haftalıkken verilir. İkinci dozu: 12-13 haftalıkken verilir. Üçüncü doz: 16-17 haftalıkken verilir.
- Kedi tüy dönmesi (Dermatit) aşı ilk doz: 8-9 haftalıkken verilir. İkinci dozu: 12-13 haftalıkken verilir. Üçüncü doz: 16-17 haftalıkken verilir.
- Kedi verem aşısı ilk doz: 8-9 haftalıkken verilir. İkinci dozu: 12-13 haftalıkken verilir. Üçüncü doz: 16-17 haftalıkken verilir.
- Aşılama bittikten sonra yılda bir tekrar aşının yapılması gerekir.
Kediler Neden Aşılama Yapılır?
- Kedilerde bazı bulaşıcı hastalıklar her zaman risk oluşturur. Yaşadıkları çevrede bu hastalıklara kolaylıkla maruz kalabilirler.
- Kediler yüksek risk grubundaki hayvanlardır. Özellikle sokaklarda yaşayan veya sürekli dışarı çıkan kedilerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oldukça yüksektir.
- Bazı bulaşıcı hastalıklar kedilerin hayatını tehdit edebilirken bazıları da uzun süre tedavi gerektirebilir. Kedinin yaşam kalitesini bozan bu durumlar maliyet açısından da sahiplerini zorlayabilir.
- Aşılama ile kedilerin bu gibi tehlikeli veya tedavisi uzun sürebilen hastalıklara yakalanma riski en aza indirilir.
Kedi Aşısı Zorunlu mu?
Kedilere yapılan aşılar zorunlu değildir ancak veteriner hekimler tarafından önerilmektedir. Özellikle yavru kediler için aşılanma hayati önem taşır. Sahip oldukları doğal bağışıklık zamanla zayıflayan kedilerin çeşitli hastalıklara karşı korunaklı olmaları için aşılara ihtiyaçları vardır. Kedilerin hayatını kurtarabilecek veya onlara daha kaliteli bir yaşam sunabilecek aşılara erişimlerinin sağlanması oldukça önemlidir.